Vir RSS

Torba Nina

Torbe so sedaj zelo IN! Predvsem, ker so ceneje  kot v Chanelovi trgovini  pa se pojeste jo lahko na koncu.

V tem projektu bi predvsem rada pokazala kao do uresničitve dizajna na zelo preprost način, da vas že na začetku ne zaboli glava ob misli, da bi se česa takega sploh lotili. Tole preprosto tortico lahko nardi vsak sam z malo domišljije.

Ben! Začnimo.

Zamislili smo si torej torbico. Pa poglejmo za začetek kaj najsemo na netu pod Bag Cake. 52.000.000 zadetkov v 30 sec. Prava ekstravaganza.

     

Ene bolj, druge malo manj zakomplicirane ampak vse se da kot vidite!
Dizajn, ki sem ga zibrala je med bolj preprostimi. Ne ravno easy po zahtevnosti ampak recimo medium easy.

Najprej spečemo pravokotne biskvitne osnove. V mojem primeru so to čokoladni biskviti. Le te razrežemo na ploskve.
Faza dva je KALUP. Kaj je kalup in zakaj kalup?
Z kalupom boste najlažje in najhitreje prišli do željene oblike in velikosti. Porabili boste vso biskvitno osnovo. Velikost lahko z lahkoto prilagajate veličini pladnja naprimer itd.

   
To je kalup narejen iz kartona! Ovalne oblike. Zavit v folijo za živila. Najbolje je, da ploskve zavijete v folijo preden jih zlepite skupaj. V kalup položite prvo ploskev in jo namočite. Še ena prednost izdelovanja z kalupom je sočna tortica takšna kot jo mamo najraje! Nato ga obložite z ometom.
   
Sedaj pa omet. Vse ostanke biskvita zmeljemo z nekaj maslenimi biškoti in belo čokolado. Dodamo jagodni sok in raztopljeno maslo. Z rokami zgnetemo v kompaktno maso. S to maso obložimo stene kalupa. Začnemo z poljenjem. Jagodna krema in vložene jagode. Biskvitno dno sem premazala z jagodno marmelado in namočila z jagodnim sirupom. Nalagamo plast za plastjo do vrha in zapremo z zadnjo plastjo biskvita.
   
Torto vzamemo iz kalupa po vsaj 6 urah. V tem času se bo lepo omehčala znotraj in utrdila na zunaj. Zvrnemo vse skupaj na pladenj. Grob izgled. Premažemo z čokoladno masleno kremo s katero popravimo luknje in oškrbnine, ter celo zadevo lepo zgladimo.Že zgleda bolje ne?

Od tu naprej pa nisem več slikala. Kako boste tortico okrasili je odvisno od želj. Če nimate idej jih je na netu vedno veliko!!!!

Komentiraj