RSS Feed

Vaflji

Vaflji so narejeni iz osnovnih sestavin za biskvit in sicer jajca, moka, pecilni prašek in maslo, ki se vmešajo z kislo smetano ali jogurtom, ter vodo v gosto tekoče testo. Po okusu se dodajajo tudi začimbe kot so cimet in ingver. Ponekod jih servirajo zamo z sladkorjem medtem kot so najbolj razširjeni postreženi z koščki sadja in sladko smetano.

V Britaniji sem imela priložnost videti tudi kako zgleda samopostrežni vafelj bife, ki postaja vse bolj priljubljen na zabavah in B&B Prenočiščih, kjer imajo samopostrežni zajtrk.

Miza pride obložena z sveže narezanim sadjem, raznimi prelivi in smetano. Posebaj je pripravljen opekač z testom, katerega gosti sami uporabijo. Spečejo si vafelj in si ga p o želji obložijo

Vaflji so najboljši topli, sveže pečeni in od tod tudi ideja.

   

V mnogih velikih turističnih mestih jih tudi pečejo na cesti in prodajajo.

Lahko jih uporabimo za izdelavo torte kot alternativo klasičnemu biskvitu. Lahko pa tudi izdelamo mini tortice.

Zelo primerni so za hitro postrežbo, če vas doleti nenapovedan obisk oz imate manj časa za pripravo deserta. Z vaflji boste vedno navdušili!!! To vem iz lastnih izkušenj.

Moje vafelj tortice:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: