RSS Feed

Ovčke

Sploh ne vem kako bi to v slovenščino prevedla!
OVČKE!!!!!!

Marshmallow Sheep cupcakesSupersize fotka…

Te ovčke so bile eksperiment v izdelovanju marshmallow spužvic. Tokrat sem jih naredila brez jajc oz beljakov in sicer po receptu Altona Browna. Celoten postopek in vso filozofijo si lahko ogledate na;

Spodaj pa čisto na kratko o izdelavi pri nas doma:
Maso za marsmallowe…aja to je pa recept:

  • 3 paketke želatine v prahu
  • 1 cup hladne vode
  • 1 1/2 cup sladkorja
  • 1 cup medu
  • 1/4 žličke soli
  • 1 žlička vanilje
  • 1/4 cup sladkorja v prahu
  • 1/4 cup škroba (gustin)
  • olje

Postopek izdelave: želatino namočimo v polovici vode in damo v mikser. V preostali vodi zakuhamo sladkor, med in sol na 115 C. Tako zakuhan sirup med počasnim miksanjem prilijemo želatini. Ko se je želatina raztopila preklopimo na maksimum in miksamo 15 minut dokler zmes ne postane kot stepeni beljaki. In to je to. Vaniljo dodamo čisto na koncu.

Zmes nato nafilamo v dresurno vrečko. Pozor: zmes je hudo lepljiva in tudi z ohlajevanjem vedno bolj trda in lepljiva, zato si obvezno vso opremo i.e. žlico in roke dobro naoljite, ker le tako se vam ne bo vse zlimalo skupaj in boste kar se da hitro opravili delo. Nabrizgamo trake z širokim tulcem.

Brizganje

Pekač na katerega brizgate dobro naoljite z tanko plastjo olja in dobro pretresite z mešanico sladkorja v prahu in gustina. Tudi nabrizgane trakove posipajte z isto zmesjo. Zmes mora stati na hladnem vsaj 4 ure preden se lotite rezanja.

DSCN0789

Na sliki to počme moja ta mala, ki še nima 4 leta. Tako se je učinkovito naučila rezati z škarjami.
Trakove razrežemo na majhne koščke oz željene oblike in se lotimo skladanja.

Fristing

Na pripravljene cupcake podlage nabrizgamo frosting. Na dotičnem je cream cheese frosting iz filadelfije namaza in masla. Glavice so narejene iz mandeljna oblečenega v marcipan.

DSCN0791

Prva vrsta marsmallow kožuščka.

DSCN0793Nekako tako naj bi zgledale proti koncu.

Za oči sem na hitro zgnetla malo sladkorja in tiloze v beli in čokoladni barvi. Za usta sem vzela kupljene čokoladne batončke, ki sem jih samo prepolovila.

DSCN0794

Ovčke so pravi hit na otroških zabavah. Tudi pri izdelovanju se bodo otroci zabavali.
Nalsednjič se bomo poigrali z barvanimi marsmallowi.

One response »

  1. tele ovčke so pa čist men pudobne hehehehe, zdej bi jih blo treba sam še probat, če so tud okusne kokr zgledajo🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: