RSS Feed

Tičina masa recept

Posted on

2

Osnovni recept:
900 g sladkorja v prahu
1 zavitek želatine v prahu
100g fruktoznega sladkorja
20ml vode za sladkor
50ml vode za želatino
žlica limoninega soka
barvilo
žlička tiloze v prahu

 

Zavremo vodo in fruktožni sladkor. Želatino namočimo v hladni vodi. Sladkor odstavimo in mu dodamo želatino.
Sladkor v prahu presejemo in mu dodamo barvilo, ter tilozo v prahu. Premešamo. Vlijemo prevret fruktozni sladkor z želatino in limonin sok, ter zamesimo v testo. Če je masa presuha lahko dodamo še malo limoninega soka.
Pazimo, da ne dodamo preveč tekočine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: