RSS Feed

Biskviti

Osnovni recept za biskvit:
8 Minic cca

150 g masla
150 g sladkorja v prahu
150 g moke
3 jajca
2 žlice mleka
žlička pecilnega

Maslo mora biti segreto na sobno temperature. Mehko in ne raztopljeno! Dodamo mu sladkor in miksamo minutko. Nato dodamo po eno jajce in med vsakim mesamo vsaj eno minuto. Moko presejemo skupaj z pecilnim in vmešamo v maso. Dodamo mleko, da ni zmes pregosta in se moka dobro zmeša. Tako da dobimo srednje gosto gladko maso na koncu.

Uporabimo pekač za muffine. Vanj damo peka papirčke in naložimo po eno zvrhano žlice mase tako, da napolnimo cca 2/3 modelčka.

Pečemo jih na 190 C 18 minut.

 

Čokoladni biskvit:

8 minic cca
100 g masla
100 g rjavega sladkorja
100 g moke
žlička pecilnega praška
2 jajci
1 žlica kakava v prahu
2 žlice mleka
ščepec soli

Maslo segrejemo na sobno temperature in mu dodamo sladkor. Miksamo dokler ni masa gosto penasta. Dodamo jajca in miksamo med vsakim vsaj minuto. Dodamo mleko in na koncu se presejano moko z pecilnim, soljo in kakavom.

Pečemo na 190 c 10-20 minut!

Čokoladni biskvit je najbolje po 10 minutah peke preveriti ali je že pečen tako, da ga zabodete z zobotrebcem. Če pride ven čist je pečen oz če so na njem ostanki testa nadaljujete z peko. Preverjajte na 3 minute sicer, če jih boste predolgo pekli bodo povsem razpokali in se drobili.

Z pridihom limone in pomaranče:
Osnovnemu receptu dodajte naribano citrusovo lupinico!

Korenčkov biskvit:
Za cca 12 minic

50 g sekljanih orehovih jedrc
130 g rjavega sladkorja
2 naribana korenčka
2 jajca
100 ml mleka

1 žlica limoninega soka
100 ml olja (repičino, arašidovo ali orehovo je najbolje)
naribana lupinica ene pomaranče
200 g moke
ščepec soli
žlička pecilnega praška
pol žličke mletega cimeta

pol žličke ingverja v prahu

Zmešamo mleko in limonin sok ter pustimo stati 10 minut. V posodi stepamo olje in sladkor nekaj minut. Dodamo jajca in med vsakim mešamo vsaj minuto. Dodamo cimet, naribano pomarančno lupinico in ingver. Dodamo mleko. Presejemo moko z pecilnim in soljo in umešamo v maso. Na koncu dodamo še na drobno nariban korenček in orehe.

Pečemo cca 22 minut na 180 C. Obvezno preverjamo ali so minice pečene preden jih vzamemo ven, ker lahko peka traja kako minuto več zaradi korenčka! Skratka naredite vedno poizkus z zobotrebcem!

To je posebna vrsta začinjenega biskvita, ki ostane dolgo svež zaradi olja in korenčka in je zelo primeren za peko v naprej. Z vsakim nadaljnim dnem postane biskvit bolj sočen in še boljši.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: