RSS Feed

Torta Vrtnica

Posted on

Danes bomo izdelovali preprosto torto v obliki vrtnice. Okus kokos vanilja.
roža

 DSCF5588  Picture 008  DSCF5591
 Za kokosovo kremo potrebujemo kokosovo mleko in kremni kokos. Izdelka na sliki sta iz trgovine Spar.  Spečemo klasični kokosov biskvit.  Obložimo izbrani model. To je lahko kakršna koli ovalna alo polkrožna posoda.
 DSCF5594  DSCF5595  DSCF5596
Osnova kreme je slastičarska krema. Kokosovo mleko. alpska smetana in navadno mleko. Vkuhamo 6 rumenjakov in dodamo želatino ter kremni kokos. Ko se krema ohladi in je popolnoma čvrsta stepemo beljake z sladkorjem v prahu in še malo alpske smetane, ter vse skupaj dodamo kremi. Poljubno lahko dodamo esenco vanilje ali mandeljna. Nafilamo model.  Po nekaj urah ko se je krema lepo učvrstila stresemo našo bombo ven.
 DSCF5597  DSCF5599  DSCF5598
 Premažemo jo z ganašejem iz bele čokolade. Izdelamo tičino maso v željeni barvi. Osnova za izdelavo rože so krogi, ki jih prerežemo na pol. Robovi naj bodo čim tanjši.  Ko dobimo osnovni cvet ga položimo na sredino.
 DSCF5600  DSCF5605
Za spodnji del rože upoabimo cele kroge. Če imamo nižjo polkročno obliko lahko naredimo odprt cvet vrtnice. Če imamo ovalno višjo obliko pa zaprt cvet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: