RSS Feed

Goba hiška

Fotografija0417-001Tale pa je prestala pot 50km v prtljažniku pa bi zato rekla sam besedo dve o tem kako je bila zasnovana.

 DSCN1715  DSCN1724 DSCN1728
Izbira biskvita: klasični čokoladni biskvit in lešnikov biskvit. Za pokrov sem se odločila uporabiti malo bolj kompakten biskvit, ker je bila ideja, da se preden se torto razreže pokrov  vzame dol in zato mora bit seveda dovolj čvrst. Koren gobe je iz čokoladnega biskvita. Polnjenje ni klasično biskvit/krema ampak sem dodala še obod, ker je krema sadna in bi bil kakršenkoli stik kreme z tičino maso porazen. Obod sem dodatno za vsak slučaj se premazala z čokoladno masleno kremo. V obod sem vstavila karotansti tulec ovit v folijo za stabilnost glede nato, da je torta morala preži veti dolgo pot v avtu.
 DSCN1727  DSCN1725  Fotografija0394
Slamice so delovale kot podporni stebrički na katerih je stal kartonasti podložek, ki je podpiral celotni goban. Obod sem po tem ko je bil sestavljen ovila v folijo in tesno zalepila z zaščitnim selotejpom, ter pustila čez noč v hladilniku, da se vse skupaj ohladi, še posebaj krema, sicer bi se vse skupaj sesulo pod težo.  Go ban sem naložila klasično biskvit/krema v lonec polkrožne oblike. Nekje do pol sem z tulcem naredila luknjo.
Fotografija0402  Fotografija0403  Fotografija0417-001
 Zadeva je noč preživela v hladilniku. Pol sem jo zvrnila na kartonasti plošček in namazala z čokoladno masleno gremo, ter zavila v folijo in ohladila.  Oblekla v rdečo tičino in  zdekorirala. Goban je odsedel v hladilniku dokler se ni tičina ohladila in posušila ter strdila.  Zadeva je bila tako čvrsta, da sem go ban enostavno nasadila na koren. In vse skupaj do kraja okrasila.

Trajalo je tri dni od začetka do konca. Predvsem morate imeti potrpljenje. Zato, da ne bo sam izgled ampak tudi okus!

 Fotografija0423  Fotografija0424
 Jagodna krema z alpsko smetano. Biskvit premazan z jagodno marmelado. Torta premazana z čokoladno masleno kremo.  Lešnikov biskvit in  navadna slastičarska čokoladna krema. Biskvit prepojen z mlekom in premazan zunaj z čokoladno masleno kremo. Za mulčke!

smmrkci0

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: