RSS Feed

DracuLaura MH Torta

 

Za vse ki bi se posla lotili sami. Nekaj besed o stroških in nasvetov za izdelavo. Preprosta torta okus “kinder” z mlečno in belo čokolado.
DSCF5196

2 Biskvita
10 jajc
Sladkor, moka
Kakav v prahu
Pecilni sladkor
Cca 5 eur
Krema
Bela in mlečna čokolada
½ l alpske smetane
Sladkor
Mleko
Želatina v prahu
4 jajca
Cca 6 eur
Obleka Tičina masa
1kg sladkorja v prahu
Želatina v prahu
100g fruktoze (sadni sladkor)
Bavila
Tiloza v prahu
Glicerol
Cca 4 eurTiloza, glicerol staneta 12 eur vendar jih uporabljamo v manjših količinahBarvila so najdražja od vsega kar potrebujete in strošek je odvisen od števila in intenzivnosti barv
 DSCF5135  DSCF5136  DSCF5138
 Krema: zavremo 250ml alpske smetane z 100ml melaka. Ločimo beljake. Penasto stepemo rumenjake z eno žlico sladkorja.  Ko mleko zavre ga zlijemo v zmes rumenjakov, premešamo in vrnemo nazaj v lonec.
 DSCF5143  DSCF5146  DSCF5147
 Dobljeno jajčno kremo zavremo in ogenj ugasnemo.  Dodamo mlečno čokolado in počakamo da se stopi.  Kremo ponovno segrejemo do vretja in ugasnemo.
 DSCF5139  DSCF5149  DSCF5151
 Pol vrečke želatine namočimo v nekaj žlicah mleka dokler ne nabrekne. Dodamo v čokoladno kremo. Ko smo enkrat dodali želatino kreme ne smemo več kuhati!  Postopek ponovimo še za kremo iz bele čokolade.  Spečemo dva biskvita. Navadnega in čokoladnega iz 6 jajc vsak.
 DSCF5154  DSCF5156  DSCF5153
 Ohlajeni biskvit prerežemo na pol. Jaz še vedno režem z sukancem. Najprej okrog zarežem linijo z nožem, pol pa zarežem do kraja z sukancem.  Tako dobljene biskvite potem razrežemo na željene oblike.  Preveimo koliko bomo napolnili lonec da ne bo krilo preveliko ker ni lepo za videt. Dotični lonec ki ga sama uporabljam kot vidite pride punčki do pasu kar pomeni da napolnim lahko celega.
 DSCF5160  DSCF5157  DSCF5162
 Lonec oblečemo znotraj z folijo za živila da bomo torto lahko lažje stresli ven ko bo končana.  Ostanke biskvita zmiksamo z čimerkoli kar je užitno in imajo otroci radi. Jaz zmiksam ostanke kinder jajc ki jih ta mala ne jej. Dodam mal raztopljenega masla in mleka.  Dobljena masa mora biti kompaktna da bomo z njo lahko naredili rob ki bo prekrival plasti kreme.
 DSCF5163  
DSCF5167
 DSCF5142
 V oko vzamemo koščke mase in jo sploščimo ter naredimo robove nad biskvitom.  Rob naj bo nekje 2 do 3cm visok. Kolikor bo pač kreme. Rob je potreben zato da zaščiti sladkorno maso (obleko) pred stikom z kremo, ki jo socer topi.  Ne uporabljajte čokolade za kuhanje ker je slabe kvalitete. Raje kupite cenejo navadno mlečno in belo čokolado.
 DSCF5165  DSCF5169  DSCF5170
 Kremo dajte v zamrzovalnik za 15 min oz dokler se ne prične strjevati. To storite ko imate že vse pripravljeno za nadevanje sicer se bo krema preveč strdila in je ne boste mogli razmazati.  Kremo stepite z mikserjem. Sedaj je precej trda.To naj vas ne zmoti, ker ji bomo dodali stepene beljake.  Beljake stepite v trd sneg. Dodajte jim žlico sladkorja v prahu. Ko so stepeni jim dodajte kremo in na max stepite da postane krema mazljiva kot na sliki.
 DSCF5171  DSCF5173  DSCF5174
 Takšna krema ne sme stati ampak jo morate takoj začeti filati v torto sicer se bo strdila in je ne boste več mogli gladko razmazati.  Nalagajte plasti biskvita izmenično belega in čokoladnega dokler ni skleda polna.  Plasti lahko namočite z sladokrnim sirupom ali sladkanim mlekom.
 DSCF5175  DSCF5176  DSCF5178
 Torta naj odstoji dobro uro. Potem vanjo potisnete kartonast tulec in ven izvlečete plasti z kremo.  Nastala bo luknja v katero boste dali punčko.  Biskvit z kremo, ki ste ga izvlekli iz torte primešajte ostankom biskvita. Zmiksajte v maso.
DSCF5179 DSCF5182 DSCF5180
 Nastali masi lahko dodate še drobce čokolade in mleka da dobite homogeno zmes iz katere lahko naredite kroglice.  Kroglice lahko služijo kot držala za svečke ali cake pops.  Torto postavite na hladno nekaj ur preden jo zvrrnete iz lonca.
 DSCF5181  DSCF5183  DSCF5184
 Premažite jo z plastjo čokolade.Lahko kupite glazuro, ki ji primešate olje ali pa uporabite navadno šokolado ki ji primešate smetano.  Premaz bo držal sladkorno maso v katero jo bomo oblekli.  Sladkorno maso ali Tičino lahko naredite ali kupite. Doma narejena je bolj elastična ko je sveža in jo lahko valjate na zelo tanke plasti.
 DSCF5185  DSCF5186  DSCF5187
 Za lepljenje uporabite raztopino iz glukoznega sladkorja in vode.  Oblikujte oblekico po želji.  Masolahko barvate z tekočimi barvami. Za metalic efekt potrebujete tekoče barve. Ostalo pa barrvate z barrvami v prahu.
 DSCF5188  DSCF5189  DSCF5198
 Metalic silver barva v tekočini.  Punčko zavijete v folijo in vtaknete v luknjo na torti. Kreirate obleko.  Še prerez torte. Čudovita in okusna tortica za otroke.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: