RSS Feed

Vrtnice iz sladkorne mase

Čeprav bo to torta za 5 let staro punčico si je njena mama zaželela tudi kakšno rozico na njej. Mogoče vrtnico?

Naj bo…

Postopek za izdelavo sladkorne mase:

300 g Sladkorja v prahu
1 Čajna žlička tylose v prahu
1/2 zavitka želatine
1 jušno žlico fruktoze
2 jušne žlice limoninega soka
1 jušno žlico vode

Zmešamo limonin sok in vodo. 1 žlico zmešamo z želatino in pustimo da nabrekne. Ostali dve žlici zavremo skupaj z fruktozo čisto na hitro. Toliko da se fruktoza stopi. Prilijemo k želatini in dobro premešamo da se le ta stopi.

Dobljeno mešanico nato obarvamo. V mojem primeru zeleno (ki sem jo uporabila za liste).

     

Sladkor (2/3)  v prahu presejemo mu dodamo žličko tylose in na sredino zlijemo mešanico želatine. Jaz vse to kar v mašino vržem na full speed. Zmes lahko postane najprej zrnata, če je premalo tekočine vendar je bolje počakati in ne se prenaglit z dolivanjem vode, ker želatina potrebuje kar nekaj časa da se razmeša in vpije sladkor. Jaz vse skupaj ponavadi mešam dobre 3 minute in počasi počasi se zmes začne sprijemati in na koncu se čisto razpusti oz razmeša v gladko zmes.

Kako to rata na roke nimam pojma.

Mešanici sem dodala malo rumene barve v prahu, da dobim bolj svetlo zeleno maso.

Poljubno doamo še sladkorja dokler ne dobimo elastično maso, ki se ne sprijemlje.

V nadaljevanju izdelava mini vrtnice…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: