RSS Feed

Sladkorna masa

 

To so moje čisto ta prve rožice iz sladkorne mase!

Za maso potrebujete:

500 g sladkorja v prahu

55 ml vode

50 g škroba

5 ml limoninega soka

6 g želatine v listih (nekje pol paketka)

Izdelava je čisto preprosta.

Zmešamo vodo (hladno) in želatino in pustimo da nabrekne.
Maso pogrejemo v mikrovalovni (NE prevrejemo!) pogrejemo! Da se želatina raztopi. Didamo sok limone in škrob. Dobro premešamo in vse skupaj zgnetemo z sladkorjem v maso. Če gnetemo na roke je potrebno maso kr nekaj časa obdelovati, da postane gladka, prožna in rahlo svetleča.
Masa je takoj primerna za uporabo
Mogoče se vam bo zazdelo, da bi s tako maso lahko tudi torto prekrili ampak na žalost se ne valja ravno najbolje na velike površine in se precej trga in poka. Je pa zelo primerna za izdelovanje manjših izdelkov. Slednje je potrebno sušiti kak dan dva odvisno kako so debeli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: