RSS Feed

Maslena krema

Za brezhibno masleno kremo je predvsem potrebno dosledno upoštevanje navodil za pripravo.
Sestavine:

200 g sladkorja

180 ml vode

8 rumenjakov

500 g masla

Vaniljeva esenca

       
Maslo narežemo na kocke in pustimo da se ogreje na sobno temperaturo.Tudi jajca moramo ogreti na sobno temperaturo sicer se sladkorni sirup ne bo lepo vmesal. V drugi posodi stepemo rumenjake. Zmešamo vodo in sladkor ter zakuhamo na 115 C. Skuhan sirup počasi zlivamo v jajca in mešamo z srednjo hitrostjo.Sirup zlivamo približno po eno žlico in mešamo vsaj dve minute. Masa mora biti bleda, rahla in gosta. Dodajaj maslo po eno kocko in vmes dobro premešaj. Na koncu mora krema imeti gosto konsistenco. Tako narejeni kremi lahko po želji dodamo dodatke kot soČokolada, mleti lešniki, orehi, mandeljni itd oz barvila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: